Aktuálně Subaru ČR

SUBARU ČR - Archiv starších aktuálních zpráv 2023

SUBARU na SPEED FESTIVALU 2023

22.9.2023
V expozici Subaru bude nejnovější generace poslední verze hravé zadokolky BRZ 2023, která podle původních zpráv neměla do Evropy (kvůli emisní politice) vůbec dorazit. A bude i jezdit!

„Když jsme se dozvěděli o novém projektu Speed Festivalu v České Lípě, uvítali jsme to. Nejen, že se rádi jako Subaru pouštíme do nových dobrodružství, ale i je nám blízký model prezentací nikoli pouze pro motoristické nadšence, ale rovnou celé rodiny, které si pak odnášení širokou škálu zážitků a vzpomínek na setkání. Rádi necháváme návštěvníky naživo potkat Subaru auta, popovídat si u nich a vycítit zvláštního ducha tak trochu jiné značky s japonskými kořeny. Věříme, že si z návštěvy u Subaru odnesou jen ty nejlepší pocity a brzy budou patřit do komunity, která se na silnicích zdraví a mává ostatním Subaristům. A tohle se těžko prezentuje v inzerátech nebo televizní reklamě,“ odpověděl Zdeněk Zikmund ze Subaru ČR na otázku podpory nového festivalu a partnerství.

Na stánku Subaru se představí nejnovější verze modelové řady Forestera ve verzi Black Edition, 2023 Outback a elektromobil Solterra, první plně bateriový vůz od Subaru. Průřez více jak 60leté historie produkce nabídne jistě i účast dealera ILOS z Liberce, který přiveze některý ze soukromých vozů, které reprezentují sportovní geny Subaru. V duchu hesla Subaru „Confidence in Motion“ je koncipováno i další dění na expozici: najdete tu zábavnou Subaru FunZone pro děti, SubaruButik a nejnovější BRZ vyjede s některými šťastlivci i na trať, aby předvedlo svou hbitost, obratnost i zábavu za volantem Subaru

Přejeme akci úspěšné založení nové milé tradice a návštěvníkům spoustu zážitků a zábavy s auty v České Lípě!

#subaruforever

Subaru ČR

Rodinný den Subaru přilákal velké, malé i čtyřnohé subaristy

26.6.2023
Málokterá značka má tak věrnou, akční a živou komunitu majitelů a příznivců jako Subaru. Odměnou za poctivé zdravení na silnicích byl letní sraz Family day by Subaru v areálu AdventureLand v Bělé pod Bezdězem. Celodenní program plný ježdění a soutěží přilákal na dvě stovky velkých subaristů, několik desítek malých a také mnoho chlupatých. Aut se na místě vystřídala více než stovka.

Kromě samotného setkání s ostatními subaristy patřila mezi hlavní lákadla možnost vyrazit se svým Subaru na asfaltový i terénní okruh, nabídka nejnovějších modelů k vyzkoušení, akční taxi jízdy v novém BRZ, testování nouzového brzdění EyeSight, opilý slalom, řada nafukovadel a her pro... celá zpráva

Subaristé pomáhají splnit sen o Psím ostrově

19.6.2023
Spolek Dočasky.cz poskytuje péči a pomoc psům, které lidé zklamali. Opuštěným, týraným či zraněným. Zajišťuje jim léčbu, hledá dočasnou péči i nové stálé majitele a získává pro ně peníze skrze veřejnou sbírku a virtuální adopce. Jeho zakladatelky ale současně pracují i na svém velkém plánu – vybudovat Psí ostrov, přátelské a harmonické místo pro zvířata v nouzi.

Psí ostrov vzniká s pomocí soukromých dárců na ploše 10 000 m2 na jihu Moravy. Cílem je vybudovat moderní centrum, kde se mohou v příjemné atmosféře a bez předsudků o zvířatech z útulků potkávat opuštění pejsci se zájemci o jejich osvojení. Krom stálé péče o psy poskytne rovněž zázemí pro přednášky a workshopy, terapie či zážitkové a vzdělávací... celá zpráva

SUBARU na LEGENDÁCH 2023 - Praha Holešovice

22.5. 2023
V expozici Subaru se letos pochlubíme nejnovější generací poslední verze hravé zadokolky BRZ 2023, která podle původních zpráv neměla do Evropy (kvůli emisní politice) vůbec dorazit.

Za relativně krátkou dobu od uvedení první generace v roce 2014 si toto malé coupé klasické koncepce RWD vydobylo u fanoušků status legendy, a to považme i v konkurenci ještě sportovnějšího modelu WRX STI. Výstavku doplní i BRZ první generace a specialitka Spec S z roku 2019. Představíme i nejnovější verzi Forestera ve verzi Black Edition, 2023 Outbacka a elektromobil Solterra, první plně bateriový vůz od Subaru. Průřez více jak 60leté historie produkce nabídne jistě i účast Subaru klubu a jejich soukromých vozů, včetně těch, které reprezentují sportovní geny Subaru, stejně jako jedinečné závodní Subaru GSR Coupe z roku 1972, vycházející z řady Leone, které historicky dosud jako jediné Subaru – a to dokonce s českou posádkou – jelo legendární závod La Carrera Panamericana v roce 2014 a hned při této své premiéře vyhrálo svoji třídu Historica A Plus.
V duchu hesla Subaru „Confidence in Motion“ je koncipováno i další dění na expozici: najdete tu zábavnou Subaru FunZone s auty v pohybu - na postavené speciální trati si návštěvníci mohou vyzkoušet Subaru „na vlastní kůži“. A jako vzpomínku na Subarácké Legendy 2023 si budou moci odnést fotografii ze Subaru fotokoutku či nakoupit dárky ze Subaru butiku.

Výstavní premiéry v České Republice:
Subaru Forester Black Edition
Subaru BRZ MY23

#subaruforever #subaru #subarufun #subarunation #subarucr

Subaru ČR

Nový magazín vol.039 volně na prodejnách dealerů, vyzvedněte si svůj výtisk

22.5.2023
Aktuální číslo vol. 039 – jaro/léto 2023 - časopis pro příznivce značky

Titulním tématem nového čísla je druhá generace BRZ 2023, která se v Evropě podle původních plánů výrobce vlastně uvádět ani neměla, ale i v dalším obsahu je jistě mnoho dalších informací, kde si každý Subarista jistě najde to svoje čtení – například o nových technologiích spojených s elektromobilitou, o složitém rozhodování mezi Foresterem a XV, o tipech jak nejlépe pozdravit druhého Subaristu, když se potkáte na cestě, výzvě NBR Challenge 2023 či článek o střípcích z japonských silnic, ulic a ... celá zpráva

Subaru chystá unikátní hybrid s pohonem všech kol

1.5.2023
Pro majitele Subaru není pohon všech kol jen módním doplňkem, ale zásadní součástí auta. Na sníh či nezpevněné cesty vyrážejí mnohem častěji než běžní řidiči. Proto automobilka klade důraz na to, aby budoucí elektrifikované modely nedělaly žádné kompromisy v jízdních vlastnostech.

Není žádným tajemstvím, že Subaru na elektrifikaci své modelové řady z velké části spolupracuje s Toyotou. Obzvláště s hybridy má totiž Toyota víc zkušeností než jakákoliv jiná značka. Subaru si však kupují jiní lidé, kteří od auta očekávají ... celá zpráva

Subaru dolaďuje nový stroj pro Nürburgring

23.4.2023
O víkendu 20. až 21. května proběhne v německém pohoří Eifel již 51. ročník vytrvalostního závodu 24 hodin Nürburgringu. Subaru se ho od svého debutu v roce 2008 letos zúčastní již po 14., letos navíc s vozem určeným pro kategorii SP4T. V minulosti automobilka ve třídě SP3T během let získala hned sedm vítězství.

Zbrusu nový vůz Subaru WRX NBR Challenge 2023 bude soutěžit ve třídě pro vozy s turbomotory o objemu 2,0 až 2,6 litru s cílem tuto třídu vyhrát. Závodní speciál je postaven na globální platformě Subaru SGP, pohání ho plochý motor Boxer o objemu 2,4 litru a samozřejmě nechybí ani symetrický pohon všech kol. To vše bude ... celá zpráva

Modely Subaru v přísnějších testech bezpečnosti nezaváhaly

14.3.2023
Americký institut IIHS známý svými náročnými bezpečnostními zkouškami pro letošní rok zpřísnil některé disciplíny, zejména boční náraz a ochranu chodců. Upravenými testy už prošlo několik modelů Subaru a stejně jako v minulosti dosáhly na nejvyšší hodnocení.

V rámci nových testů bočního nárazu se zvětšila hmotnost narážejícího tělesa o přibližně 400 kilogramů na 1,9 tuny, aby lépe odpovídalo mohutnosti dnešních SUV. Rychlost se zároveň zvýšila z 50 na 60 km/h, celková energie nárazu tak vzrostla o celých 82 %. V první várce testů prošlo touto disciplínou bez ztráty kytičky pouze ... celá zpráva

Od 1. března na úřad bez velkého technického průkazu

24.2. 2023
Na majitele nových vozů čeká od 1. března velká změna při registraci vozidla. Od prodejce nedostane velký technický průkaz, ale originál CoC listu*, který musí předložit při registraci vozidla.

Na základě změny zákona 56/2001 Sb., která vyšla ve sbírce zákonů dne 23. prosince 2022 pod číslem 432/2022 Sb., nebudou od 1. března výrobci a jejich akreditovaní zástupci vydávat osvědčení o registraci vozidla – část II, známé jako velký technický průkaz, a proto postupně přestane být součástí dokumentace k novému vozu, kterou zákazník při jeho koupi od prodejce obdrží.
Velký „techničák“, pokud nebyl vydán, vytisknou až při registraci vozu obecní úřady obcí s rozšířenou působností spolu s vydáním registrační značky, a to na základě dat k vozidlu, která má úřad k dispozici od výrobce/akreditovaného zástupce v elektronické podobě. Majitelé a provozovatelé nových vozů naopak budou muset nově při přihlášení vozidla předložit originál CoC listu*, což výrazně zvyšuje důležitost chránit tento dokument před ztrátou či odcizením. Další povinně předkládané dokumenty se nemění. Pokud však zákazník při koupi nového vozidla velký technický průkaz obdržel, musí jej i nadále při registraci na úřadu předložit.


* CoC list - Certificate of Conformity (prohlášení o shodě) je dokument, který vydává výrobce vozidla. Dokládá jím, že konkrétní vozidlo, k němuž byl vydán, dosahuje uvedených technických parametrů zjištěných dle stanovených postupů a norem. Originál dokumentu zároveň slouží k první registraci vozidla v kterémkoli státu EU.
K vyrobenému vozidlu je vydán pouze jeden originál CoC listu. Každá další vytištěná kopie je označena jako „kopie“ nebo „duplikát“ a nelze ji použít k registraci vozidla.
CoC list obsahuje řadu ochranných prvků, aby nemohlo dojít k jeho padělání.



Subaru ČR

Oblíbený model ve speciální edici Black

13.2.2023
Nabídku Subaru Forester pro rok 2023 rozšiřuje stylové provedení Black Edition. Jeho výbava vychází z vrcholného provedení Executive, přičemž za pouhých 10 000 korun navíc lze získat rozsáhlou sadu černých exteriérových doplňků. Vybírat lze z pěti barev kroserie.
Současná generace Foresteru více než kdy dřív láká do showroomů Subaru nové mladé zákazníky. Ti si kromě jízdních vlastností potrpí i na osobitost, jak už v roce 2021 ukázal mimořádný zájem o atraktivní edici Sport s oranžovými doplňky. Na tu nyní automobilka volně navazuje s neméně působivou Black Edition... celá zpráva

Nové BRZ v prodeji na českém trhu v limitované edici

1.2.2023
Oblíbené sportovní kupé se v nové generaci podařilo zajistit i pro zákazníky a fanoušky z České republiky, kterých je tradičně velké množství. Omezení ve výrobě nicméně umožní dovézt pouze limitovaný počet vozů, který podobně jako u sesterské Toyoty GR86 zřejmě nedokáže plně uspokojit očekávanou poptávku.
Už první generace Subaru BRZ byla v Česku fenomén. Prodávala se tak dobře, že rozlučkové Final Edition bylo pro tuzemský trh vyhrazeno přes 40 kusů, tedy více než čtvrtina všech vyrobených a nejvíc z celé Evropy včetně Německa nebo Itálie. Navázala tak na prodeje dalšího sportovního modelu WRX STI, které byly v rámci Evropy taktéž nadprůměrné a po Final Edition se zaprášilo obdobným způsobem. Nyní na trh přichází druhá generace BRZ v modelovém roce 2023 s řadou zajímavých vylepšení. ... celá zpráva